vrijdag 6 januari 2012

In de afgelopen week is Peter weer voor het eerst naar zijn werk gegaan. Van maandag tot en met donderdag is hij elke dag een paar uur op de zaak geweest. Het werken ging goed maar bij thuiskomst merkte hij hoe weinig energie hij eigenlijk heeft. Goed slapen, en dus uitrusten, is er nog niet bij. Ook 's nachts blijven onze gedachten doorgaan. Steeds maar weer komt de hele 'film' voorbij.  En dan vooral het laatste moeilijke stukje. Het helpt ons om er veel over te praten. En gelukkig zijn er heel veel mensen (mede naar aanleiding van het vorige bericht) die met ons blijven meeleven en naar ons willen luisteren. De ene keer via de telefoon of de mail, de andere keer door een bezoekje en ook nog regelmatig via de post. Nooit geweten hoe belangrijk dat zou zijn!
Gisteren is de uitvaartondernemer voor de laatste keer langs geweest. Dan ben je voor je gevoel weer even terug in de week voorafgaand aan de begrafenis. We zijn erg tevreden over de manier waarop hij ons ondersteund heeft in deze week. Hij bracht ook de foto's mee die tijdens de begrafenis zijn gemaakt. Prachtige foto's maar tegelijk confronterend. Wat is het toch heftig allemaal!
Vandaag zijn we samen naar een steenhouwer geweest om ons te oriĆ«nteren voor een grafmonument. Na vandaag weten we een beetje wat we ongeveer willen. Gelukkig ligt er nu een tijdelijke steen op maar we willen graag dat het een mooi verzorgd plekje wordt.

Foto's tijdens de dienst in de kerk:

8 opmerkingen:

  1. Fijn om een klein beetje te weten hoe het nu met jullie gaat. We denken nog zo veel aan jullie! Bewondering voor de manier waarop jullie hier mee omgaan! Sterkte gewenst!
    Lieve groet,

    Rob en Marlies van Hunnik-Kleijer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In gedachten zijn we heel veel bij jullie. Wat geweldig dat jullie de kracht krijgen om door te gaan. Sterkte en Gods nabijheid wensen we jullie toe.
    Hartelijke groeten,
    Gerrit en Rijny Westerik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Peter en Cobie,
    Confronterend om de foto's te zien van de begrafenis van jullie Nienke. Als ik het confronterend vind, laat staan hoe het voor jullie moet zijn. In ons gebed blijven we jullie opdragen aan God in de hemel. Het is nu tijd voor verwerking en tot rust komen. We hopen dat jullie daar echt de tijd voor krijgen en ook nemen.
    Fijn om te horen dat jullie steun blijven ervaren van de mensen om je heen. Jullie hebben het zo hard nodig. Heel veel sterkte en Gods nabijheid toegewenst.
    Theon, Heleen, Lina en Minke Vliegenthart

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Cobie,Peter en Ruben

    Wij denken ook nog iedere dag aan nienke.
    Het was fijn om jullie laatst gesproken te hebben.
    Wij staan ook altijd voor jullie klaar om te praten!

    Liefs Mandy,Jody,Eleni en Joyce

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Peter en Cobie,

    Echt dieprespect voor jullie, hoe jullie hiermee omgaan. En heel fijn voor jullie dat jullie genoeg steun krijgen. Maar jullie moeten dit toch allemaal zelf doen, onbeschrijfelijk moeilijk. Heel veel sterkte!

    Sheila en Arnold

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Als ik de foto's zie is het allemaal zo onwerkelijk... Ook de foto's waarop Nienke zo stralend kijkt, niet te geloven dat ze niet meer bij jullie is. Zulke momenten hebben jullie vast ook nog; als je de kinderstoel ziet, de wandelwagen, haar slaapkamer, enz. En jullie moeten verder.. Dat kan alleen als je weet dat je gedragen wordt door de Hemelse Vader. Houd elkaar vast, ondanks je eigen verdriet. Zoek steun bij elkaar en bij de mensen om je heen. Weet dat er nog steeds voor jullie gebeden wordt. God laat niet los wat Zijn hand begon. Gelukkig maar! Dat is een verzekering; Hij houdt jullie vast! Veel sterkte voor de komende tijd.
    Hartelijke groet,
    Hanneke Mostert-Kleijer

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lieve Cobie,Peter en Ruben.

    Wat een indrukwekkend verslag met 2 prachtige foto's.Nog dagelijks denk ik aan jullie.Heel veel sterkte voor de komende tijd.Jullie hebben Nienke alles gegeven wat in jullie vermogen lag. Hopelijk geeft dat steun.

    Liefs Els.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Niet dat de pijn en het gemis hierdoor minder wordt maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan jullie denk en ontzettend met jullie mee leef...

    Ik bewonder het hoe jullie je verhaal hier neerzetten.

    Liefs Marieke.

    BeantwoordenVerwijderen