dinsdag 8 november 2011

Vandaag mocht Nienke naar het ziekenhuis in Eindhoven waar de kinderarts heeft gekeken of Nienke fit genoeg was voor een nieuwe chemokuur. Dit was niet het geval. Haar bloedwaarden (m.n. neutrofielen) waren (veel) te laag. Na overleg met de behandelend kinderoncoloog uit Nijmegen kregen we te horen dat de  volgende kuur met 1 week uitgesteld wordt. 

Voor ons een moeilijk en teleurstellend bericht. De kankersoort die Nienke heeft laat vaak een aanvankelijk goede reactie op chemo zien die gedurende de behandeling weer afneemt waarna er weer tumorgroei plaats vindt. Met deze wetenschap in het achterhoofd te horen krijgen dat de chemotherapie uitgesteld wordt is ontzettend zwaar. Bij elk huiltje van Nienke zijn we bang dat het door de tumor komt. 

Gelukkig heeft Nienke geen besef van wat haar boven het hoofd hangt. De afgelopen dagen is ze (in elk geval klinisch) verder opgeknapt en bij vlagen reuze-gezellig. Ze trekt haar hals helemaal krom om haar broer in de gaten te houden. 

5 opmerkingen:

  1. Lieve Peter en Coby, dat is inderdaad een tegenslag dat de chemo wordt uit gesteld. Hopelijk is haar bloed volgende week wel goed. Wens jullie een goede week samen. Wat een prachtig filmje trouwens, heerlijk jong die Ruben

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Cobie en Peter,
    We willen jullie veel sterkte wensen, nu weer een tegenslag. zwaar...
    We hopen dat volgende week Nienke klaar is voor de chemokuur.
    Groeten Peter en Renate

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Peter en Cobie,
    Wat een tegenvaller. En ik snap dat jullie je bij ieder huiltje van Nienke zorgen maken. We blijven vertrouwen op Gods kracht en bidden dat jullie die ook mogen ervaren.
    liefs Jan en Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Peter en Cobie
    Wat een ontroerend filmpje om zo broer en zus met elkaar plezier te zien hebben en dan met de wetenschap dat je niet weet hoelang ze dit nog samen kunnen doen.Hopelijk mag er toch een wonder gebeuren.Gods nabijheid toegewenst in alle emoties die jullie meemaken.Hij kent jullie het beste.
    Teus en Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Cobie en Peter,
    Prachtig filmpje.
    Wat moeilijk weer, dat de behandeling wordt uitgesteld.
    We denken heel veel aan jullie.
    Liefs, Wouter & Erika

    BeantwoordenVerwijderen