vrijdag 18 november 2011

Vandaag is er bij Nienke opnieuw bloed afgenomen. Het bloedbeeld is niet vebeterd en afhankelijk van de resultaten maandag hebben we nieuw overleg met kinderoncoloog. De kinderarts in Eindhoven gaf aan dat het bloedbeeld echt wel weer zal herstellen maar dat dit misschien wel een paar weken kan duren. Gezien de agressieve tumorgroei is dat een slecht scenario. Dat haar bloedbeeld niet verbeterd kunnen we onder andere merken aan haar billen. Hoewel haar billen nog veel slechter zijn geweest heeft ze een paar kleine wondjes die al een week of twee niet willen herstellen.

Nienke lijkt uiterlijk weinig last te hebben van haar slechte bloedbeeld. Ze ontwikkeld zich, al zal ze wat achterlopen op de gemiddelden. Van eten via de mond is Nienke niet meer gediend, dit is lastig omdat ze bepaalde antibiotica via de mond krijgt welke nagespoeld moeten worden. Voorheen deden we dit met een fruithapje. Nu spuiten we haar mondje met een spuit gevuld met water na, dit accepteert ze nog wel.


 Gezellig met Beppe


3 opmerkingen:

  1. Wat een mooie plaatjes van Nienke, die prachtige lach op haar gezicht. Geniet van deze momenten! Maar wat is het ongelooflijk moeilijk en emotioneel zwaar voor jullie. En wat is Nienke sterk en dapper. Heel veel sterkte.
    Theon en Heleen Vliegenthart

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Peter en Cobie,

    Ik heb misschien een tip voor jullie i.v.m. de kapotte billen. Ik heb hier zelf hele positieve ervaringen mee. Namelijk haar badderen in een zemelenbad. In zemelen zitten bepaalde eiwitten die herstel bevorderen.
    Je koopt een zak zemelen. Doe er wat in een washandje, bind deze dicht met een (haar) elastiekje en doe dit in haar bad water. Knijp wat in het zakje totdat het water wit troebelig wordt. Daarna gaat Nienke lekker in bad. Als je haar afdroogt, dan moet je haar billen insmeren met zalf (eventueel die van de arts. Zelf gebruikte ik calendulan of bepapten). Het beste is om het 's avonds voor het slapen gaan te doen, omdat 's nachts de meeste genezing (celdeling) plaats vind. Het zal haar bloedbeeld helaas niet veranderen. Maar zal misschien toch wat meer verlichting geven.
    Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

    liefs Rieke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Cobie en Peter,

    We leven erg met jullie mee in deze onzekere tijd. Wat zullen jullie een machteloosheid voelen, nu je alleen maar af kan wachten. We blijven in gedachten en gebed bij jullie en jullie lieve meisje Nienke. Heel veel sterkte!

    Liefs Jochem en Fatima

    BeantwoordenVerwijderen