vrijdag 4 november 2011

De eerste nacht thuis was onrustig. Bij het naar bed moest Nienke lang huilen. Nadat we dit even hebben aangezien haar er toch maar weer uit gehaald. Vervolgens moest ze flink overgeven. Haar maag lijkt helaas nog steeds niet bestand tegen een normale hoeveelheid voeding. Nadat de thuiszorg  de sonde weer had ingebracht is ze gelukkig weer gaan slapen. Helaas had ze midden in de nacht de sonde er weer uitgetrokken. Omdat we snel verder wilden slapen hebben we de sonde toen zelf maar ingebracht......helaas niet met het resultaat dat we snel weer sliepen, daarvoor maakten we ons allebei te ongerust. Onder andere door het gebrek aan slaap was gisteren een zware dag. Daarnaast moest Nienke veel huilen zonder dat we helder kunnen krijgen waar dit nou aan ligt; tumorpijn, buikpijn, honger, misselijkheid, of iets emotioneels? De onzekerheid over wat er aan de hand is maakt ons af en toe wanhopig.
Gelukkig is de afgelopen nacht rustig geweest. Nienke heeft geslapen tot een uurtje of acht.

Vandaag had Nienke een betere dag. Ze zat wat beter in haar vel en heeft regelmatig gelachen. Vooral rondgereden worden in de kinderwagen maakt haar rustig en blij, dus dat hebben we veel gedaan.
Vanmiddag moest ze nog een keer flink overgeven dus hebben we ook weer bezoek gehad van de thuiszorg om de sonde weer in te brengen. Het is goed om regelmatig contact te hebben met de thuiszorg. Ook met het oog op de toekomst mocht Nienke meer zorg nodig gaan hebben.
Op dit moment ligt ze rustig te slapen en dat hopen wij zo ook te gaan doen.



Proefpakketjes......Ruben heeft het bijna begrepen

1 opmerking:

  1. Arjan en Annemarie5 november 2011 om 00:02

    1 Kor 12:26
    En als één lid lijdt, lijden alle leden mee.

    Ik wou dat jullie lijden een steen was. Dan kon ik het ook dragen als jullie niet meer dragen kunnen. Dan kon je het lijden ver weg van je werpen als het even niet te tillen is.
    Wat is het moeilijk om te lezen wat jullie doorstaan en weinig te kunnen doen voor jullie dan bidden en afwachten. Nachten en dagen alleen tobben jullie.

    In gedachten en gebed, slaan wij een arm om jullie heen, als jullie daar alleen bij het bedje van Nienke zitten. Als jullie huilen en het niet meer weten: jullie staan er niet alleen voor.
    Als ik eens kan koken voor jullie, of een boodschap doen oid zodat je nog meer voor je kinderen er kan zijn, kun je dat laten weten.
    Je hoeft niet te praten oid, gewoon waar jullie echt iets aan hebben.

    Ik dacht na over de weggehaalde foto's. Misschien dat sommige foto's schokkend (geweest) zijn van Nienke. Wat mij betreft hoeven die er niet af, dat is nou eenmaal hoe het werkelijk met jullie Nienke gaat en dat is ook schokkend. Jullie maken haar ziekte 24 uur per dag mee, wat is het dan voor last voor mij of anderen jullie pijn ook te zien door een foto? Van mij mag gezien worden wat een lijden jullie elke dag weer moeten dragen. Wij kunnen naar bed gaan met een bende gezonde kinderen boven slapend, jullie niet: elke dag en nacht angst en zorg. Laat alsjeblieft steeds weten waar jullie je in gesteund voelen:
    jullie pijn is onze pijn.

    Veel kracht en sterkte van onze Heer en in verbondenheid in Hem alles meedragend,

    Arjan en Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen