zondag 30 oktober 2011



Zaterdagochtend is de moeder van Cobie gekomen wat ons de gelegenheid gaf om samen af te zakken naar Eindhoven waar Peter's ouders op Ruben passen. Met zijn drieen zijn we zaterdag naar de multimate, de speeltuin en de frietboer geweest. In de speeltuin heeft Ruben enorm genoten en wij op onze beurt van hem. Ruben zijn uitdrukkingsvermogen (o.a. verbaal) is enorm aan het toenemen wat prachtige volzinnen of gelaatsuitdrukkingen oplevert. Na weinig friet en veel frikandel gegeten te hebben, hebben we Ruben samen naar bed gebracht. Ruben is al sinds zijn geboorte een probleemloze slaper en ook deze keer ging hij heerlijk slapen. Na nog een kopje koffie zijn wij 's avonds weer naar Nijmegen vertrokken waar Cobie's moeder tot dusver een probleemloze dag met Nienke had gehad. Enkel af en toe nog buikkrampen die afgevlakt worden met extra morfine en een warme kruik. Wat is het ontzettend fijn als je weet dat Nienke bij Oma in goede handen is.



Cobie's moeder bleef ook bij Nienke overnachten waardoor wij voor het eerst samen in het Ronald McDonald huis hebben geslapen, hierbij kregen we ook nog een uurtje slaap kado. 's Ochtends samen naar de kerk in Nijmegen (ijskoud in die kerk, het was buiten warmer!). 's Middags bezoek in het Ronald McDonaldhuis van familie (Willem, Tineke en kinderen) wat reuze gezellig was. Tijdens het bezoekje aan Nienke heeft ze zich even van haar beste kant laten zien wat extra leuk was voor de kinderen. Met name het roze mobieltje van Marjette wilde Nienke wel tot haar persoonlijke eigendommen rekenen. Rond 19:00 Cobie's moeder op de trein gezet waarna we samen nog een poos bij Nienke hebben gezeten. Nienke werd na een half uurtje wakker en heeft eindelijk na vijf dagen weer gelachen en op haar benen gestaan! Wat hebben we daar van genoten ook al is het onder het besef dat dit met de nodige morfine mogelijk gemaakt wordt. Nienke haar billen zijn ondertussen ook aan het opknappen dankzij hormoonzalf en het niet dragen van een luier. Om er voor te zorgen dat Nienke niet te veel afkoelt via haar billen ligt ze gedeeltelijk onder een geimproviseerde tent die 'opgestookt' wordt met een warme kruik.



8 opmerkingen:

  1. Ik hoorde al dat jullie een dagje met Ruben hebben gehad, fijn dat dat kon en dat jullie er met z'n 3tjes van hebben genoten!

    Wat een geweldige uitdrukkingen van Nienke, geniet maar lekker van deze mooie momenten samen. Knappe meid zeg, zo staan in haar bed! En super fijn natuurlijk dat haar billen wat gaan genezen, want au, wat zal dat een pijn doen, het kijken ernaar waarschijnlijk al..
    Heel veel sterkte (en nachtrust) weer de komende week en bedankt voor de update zo, heel fijn dat jullie daar tijd voor kunnen/willen maken.

    Pieter, Petra, Lieke en Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Peter en Cobie,
    Wat een mooi bericht is dit, zo'n mooie dag met Ruben en zo'n mooie gezichtsuitdrukking van Nienke op haar gezichtje. Wat is het toch een ongelooflijk dapper meisje. Geniet van deze momenten en koester ze!
    We blijven aan jullie denken en voor jullie bidden.
    Theon en Heleen Vliegenthart

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige foto's van jullie stoere zoon en vrolijke meisje. Fijn dat de ouders zoveel voor jullie doen. Liefs Els.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Veel sterkte hoor met jullie kleine meiske en zoals anderen ook schrijven, fijn dat jullie ons op deze manier op de hoogte houden hoe het met Nienke gaat.
    Voor Ruben was het natuurlijk ook heerlijk om een dagje met papa en mama "op stap" te gaan.
    Fijn hoor dat de opa's en oma's zoveel voor jullie kunnen betekenen.
    liefs Christine, Ewout, Maurice, Kirsten

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heerlijk om zulke mooie stralende foto's van Nienke te zien en wat fijn dat haar billen ook aan de beterende hand zijn!
    Fijn ook dat jullie een dagje bij Ruben konden zijn en dat Cobie's moeder goed om Nienke dacht. Voor julliew ook een geruststellend idee.
    Sterkte de komende week.

    Liefs, Franka

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ook in de Gedachtniskirche in Berlijn brandde er een kaarsje voor jullie.
    Voor moed, hoop, kracht en liefde.
    Fijn om te zien dat het weer beter gaat met Nienke.

    Liefs Elise

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat zijn jullie samen toch een sterke eenheid.
    Ik heb vandaag jullie gehele blog gelezen.
    Met veel warmte worden jullie omringd in deze moeilijke strijd. Ook vele mooie foto's.
    Hopelijk is ze sterk genoeg voor de volgende kuur volgende week.
    Heel veel sterkte samen.
    Liefs Ankie Hoeven

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat fijn dat jullie meisje weer een beetje bij komt na haar kuur.Moeilijk om haar daarna weer ziek te zien worden..Fijn ook dat jullie de kans hadden om ook jullie zoon even voor jezelf te hebben, en hij jullie!Wat een kracht hebben/krijgen jullie om nu alweer ruim 2 maand zo vreselijk intensief te leven met en voor jullie zieke meisje.
    Geweldig dat jullie die kracht hebben om dit vol te-willen- houden,om van haar te genieten en haar bij te staan waar nodig.

    Heel veel sterkte bij alles,
    gr. uit roden

    BeantwoordenVerwijderen