donderdag 20 oktober 2011

Na een goede nacht mochten we vanochtend met Nienke naar de radiologie om een MRI scan van haar hoofd te maken. Om elf uur werd ze onder onze aanwezigheid onder narcose gebracht. De scan zelf duurde een half uur en Peter mocht in de verkoeverkamer Nienke ophalen. Peter heeft Nienke lekker bij zich gehouden (foto) en  zo is ze rustig wakker geworden. 

Van de narcose had ze blijkbaar dorst gekregen want in een uurtje tijd heeft ze zowaar een flesje met 70ml water opgedronken. Dit terwijl de grootste hoeveelheid vocht die ze in een keer via een fles heeft opgedronken in de afgelopen maand 5 ml bedroeg.


Rond vieren kwamen Pake en Beppe en dat kwam goed uit want wij konden direct door naar de kinderoncoloog om het resultaat van de scan te bespreken. Het resultaat was boven verwachting goed; de tumor is fors kleiner geworden. Voor dit resultaat zijn we erg dankbaar. Het geeft ons ook de geruststelling dat ze nu waarschijnlijk geen last van de tumor heeft.

13 opmerkingen:

  1. Wauw, wat fijn dat ze het zo goed doet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Cobie en Peter
    Wat fijn zeg, dat de uitslag van de scan goed is. En wat mooi, dat Nienke nu ineens uit de fles heeft gedronken. Dat geeft wel weer wat goede moed. Ik hoop dat de rest van de kuur ook goed zal verlopen. Groetjes Jenny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Cobie en Peter, wat fijn dat de uitslag van de scan positief is, dat geeft jullie vast kracht en energie om door te gaan. Groetjes van Henk en Ineke.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eindelijk weer een lichtpuntje Cobie en Peter. Veel sterkte! Groetjes Els.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Cobie en Peter,Wat een schok om dit allemaal te lezen wat Nieke en jullie is over komen. En wat een herkenning.En wat geweldig om te lezen dat de uitslag van de scan goed is.Cobie ik weet dat je ook kracht krijgt van al die lieve mensen die om jullie zijn,een luisterend oor, een schouder of een arm om je heen.Jij zelf weet als geen ander wat ik hier mee bedoel.Al die kleine lichtpuntjes maken jullie sterker om dit samen te dragen.Wij zijn in gedachten en gebed bij jullie.Heel veel lieve groetjes van Jesper,Malon,Gerry Claessen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Cobie en Peter,

    Jullie blog gevonden. Maar moeilijk te begrijpen dat dit allemaal jullie en jullie mooie meisje overkomt. Blij voor jullie dat de scan positief is! Denk aan jullie, groetjes Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Liever Cobie en Peter,

    Wat fijn dat jullie nu bevestiging hebben dat die vreselijke bijwerken van de chemo niet voor niks zijn!
    Ik heb Betty, de kraamhulp, gesproken op de sportschool. Zij is ook erg geschrokken en bij deze wil ze jullie heel veel sterkte wensen.

    liefs Jan en Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb toch wel met tranen in mijn ogen alles gelezen! Wat ontzettend heftig allemaal, voor iedereen!
    Dan is het toch wel heel mooi om te zien dat Nienke op de foto's een vrolijk meisje is.
    Wat fijn om te lezen dat de scan goed is. Hopelijk een begin van meer goede berichten!
    Ik denk aan jullie! Sterkte.
    Groetjes Jody (groep 5)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lieve Cobie en Peter, wat fijn dat de uitslag van de scan positief is! Hopelijk geeft dit jullie weer moed om verder te gaan, we hebben veel respect voor jullie. We blijven voor jullie, bidden, sterkte de komende dagen!

    Veel liefs Jochem en Fatima

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoop! Wat fijn dat de chemo effect heeft!
    Sterkte!
    Josine

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lieve Cobie en Peter,
    Wat fijn dat de uitslag van de MRI scan positief was. Dat geeft weer wat hoop. Geef Nienke maar een dikke knuffel van me.
    Liefs, Eveline

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het is goed te lezen dat er hoop aan de horizon gloort.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ha Lieverds,
    Wat fijn dat de uitslag boven verwachting mocht zijn! We denken aan jullie.
    Liefs Marinde

    BeantwoordenVerwijderen