woensdag 19 oktober 2011

De eerste dag van een nieuwe kuur is nooit leuk.


Vanochtend konden we vrij ontspannen opstaan want Nienke hoefde pas om 10:30 opgenomen te worden. Konden we haar nog mooi een keer in bad doen want dat gaat niet meer als de kuur loopt. Goed oppassen dat de plek waar de cvc-lijn haar lichaam in gaat niet nat wordt. 




Daarna nog even spelen waarna Cobie met Nienke naar Nijmegen is gegaan. Peter had nog een afspraak bij de bedijfsarts (die concludeerde dat hij niet ziek was; applaus!) en kwam wat later. Om 12:00 ging de eerste van de vier chemo's lopen en tegen 22:00 zitten ze er allemaal in. Dit herhaald zich nog twee dagen. Nienke was hier tot 19:00 niet ontevreden over maar daarna heel erg ontevreden. Dan merken we hoe gespannen ons boogje is. Op een gegeven moment liep ze zo te krijsen en was ze weer onbereikbaar voor ons, iets dat we in onze eerste weken in het UMCN vaker hebben meegemaakt. Rondom beide oogjes leek ze wat vocht vast te houden en ze moest hard hoesten. De kinderarts kon de pijn en de zwelling niet verklaren, ze constateerde wel dat een trommelvlies rood was. Na een uurtje leek de pijn net zo snel verdwenen als ze kwam en nu ligt ze lekker te slapen. 

Enigszins onverwachts kregen we te horen dat ze morgen een MRI-scan gaan maken. De kinderoncoloog had ons gisteren nog verteld dat ze de scan zou aanvragen en dat we moesten rekenen op een wachttijd. Nu was er onverwacht een gaatje. We zijn heel erg benieuwd wat de resultaten zijn.


4 opmerkingen:

  1. Wat is het toch een kleine dappere meid!
    en wat heeft ze toch geboft met jullie.

    Liefs en knuffel, Elise

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zal de MRI spannend zijn, je hoopt toch op een bevestiging dat door de chemo de tumor kleiner wordt. Heel veel sterkte vandaag. We bidden voor jullie dat jullie de kracht krijgen om het vol te houden, ook als Nienke zo onbereikbaar is door de pijn en je je machteloos voelt. We blijven bidden of God haar beter wil maken.

    Pieter en Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Peter en Cobie
    Wat wordt er veel van jullie gevraagd zo. Zeker als Nienke ontroostbaar is, sta je zo machteloos.Hopelijk krijgen jullie een positieve uitslag van de MRI, dan weet je waarom je dit allemaal doorstaat. Ook wij bidden voor jullie, zodat jullie het vol mogen houden. Hij is er bij. Groetjes Teus en Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk koppie heeft ze toch!! Op de foto in het badje straalt ze een en al blijheid uit!! Een genot om naar te kijken! Lekker dat zij zich van tevoren geen zorgen kan maken over de chemo die haar te wachten staat. Voor jullie des te heftiger, je zou het zo van haar over willen nemen... Er wordt veel voor jullie gebeden. In openbaring 8 staat dat de gebeden van gelovigen samen met de geur van wierook opstijgen tot voor Gods troon. Daar mogen we ons aan vasthouden, Hij hoort onze gebeden! Ontzettend veel sterkte gewenst. Warme handdruk, Hanneke Mostert

    BeantwoordenVerwijderen