donderdag 22 december 2011

Tsja, en dan is het stil. Stil in huis. Stil 's nachts. En dat doet pijn. Langzaam begint tot ons door te dringen dat datgene is gebeurd waar we sinds eind Augustus dagelijks mee bezig zijn geweest. Vanaf nu moeten we verder zonder onze lieve Nienke. Fysiek is ze nog aanwezig maar onze Nienke is echt weg.......heel duidelijk.
De dinsdag werd opgeslokt door alle regeldingen maar vandaag begon het bij ons allebei een beetje te "landen".
We proberen ons steeds voor te houden dat het voor Nienke nu fijner is nu ze in de hemel is, maar het verdriet 'brandt' in ons hart.
En dan moeten we haar zaterdag gaan begraven. Wat zal ook dat afscheid ons zwaar gaan vallen.....
Morgen komt Ruben weer naar huis. Hij is vanaf zondag bij Pake en Beppe geweest. We vragen ons af hoe hij zal reageren. We laten hem maar zijn eigen manier kiezen.Bedankt voor alle hartverwarmende reacties. We zijn onder de indruk van het enorme meeleven.

30 opmerkingen:

 1. Beste Cobie en Peter,

  Wat een mooie kaart hebben we gekregen, wat spreekt jullie geloof daar prachtig uit.
  En wat een sprekende Nienke!
  De stilte, de pijn, we kunnen het ons bijna niet voorstellen, ook dat leggen wij in ons gebed voor God neer.
  Heel veel sterkte de komende dagen. Tot zaterdag.

  Groeten Peter en Renate

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Peter en Cobie,
  Die stilte, die lege plaats, wat ontzettend moeilijk is dat. Zou het ooit wennen? Niets zal voor jullie nog hetzelfde zijn zonder jullie dierbare meisje. Maar ze mag nu voor Gods troon spelen, zonder pijn en verdriet. Dat is een mooie gedachte, ook voor jullie.....maar....die andere kant.....de leegte, de pijn van het gemis, het verdriet......
  Weet je omringt door Gods liefdevolle Vaderarmen, door de zorg van familie en vrienden, zij zullen om jullie heen staan om naar jullie te luisteren, jullie te ondersteunen in deze moeilijke tijd, vooral ook na zaterdag. De weg naar een open graf is heel moeilijk, heel confronterend, daar waar je afscheid moet nemen van het liefste en meeste dierbare wat je van God hebt gekregen. We wensen jullie hiervoor heel veel kracht van onze hemelse Vader toe.
  Wij zijn onder de indruk van jullie openheid, van jullie verhalen delen, daar bedanken we jullie voor. Jullie hebben een prachtige kaart van Nienke laten maken. De foto...die stralende ogen van Nienke, iets om nooit te vergeten.
  Heel veel sterkte voor jullie. We dragen jullie op aan onze Vader in de hemel.
  Theon, Heleen, Lina en Minke Vliegenthart

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Cobie en Peter en Ruben,

  wat moet dit ongelooflijk zeer doen. Aan de ene kant is het zo troostvol te weten dat ze zich mag koesteren aan Gods hart, dat ze gelukkig in zijn sterke armen ligt. Aan de andere kant is het gemis zo groot, pijnlijk, onuitsprekelijk. Ik zit hier met een brok in mijn keel, ik had jullie zo graag anders gegund. Heel veel kracht gewenst voor nu, aankomende zaterdag en alle dagen erna. Er is een gat in je leven dat nooit wordt opgevuld tot Jezus terugkomt. We bidden voor jullie en leven - op deze afstand - intens met jullie mee. God draagt jullie, juist op de momenten die het moeilijkst zijn.

  Dikke knuffel voor jullie. Bedankt dat jullie ons laten meeleven en dat we via de site Nienke hebben mogen leren kennen als en prachtig meisje dat ondanks haar korte leven op aarde prachtige sporen heeft achtergelaten.

  Liefs, Erik Kooij & Annek eHoutman, Eloïse, Elvira

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Peter en Coby,

  Wat een ontzettende moeilijke weg moeten jullie gaan. We zijn er stil van...

  Deze dagen van afscheid nemen zal ook veel pijn doen. Weet jullie gedragen door onze Hemelse Vader, waar Nienke nu mag zijn.
  Naast deze troost is die lege plek zo aanwezig, zo pijnlijk...
  Heel veel sterkte deze dagen en daarna. We dragen jullie op in gebed. Ook veel kracht toegebeden als Ruben thuiskomt, dit zal ook niet makkelijk zijn voor jullie.

  veel liefs,

  Karel en Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Peter, Cobie en Ruben,

  Woorden zijn er niet voor dit verdriet. Wat een ontzettend zwaar verlies. Jullie kleine, mooie Nienke is niet meer bij jullie.
  Ik kan jullie alleen maar heel veel sterkte en kracht toe wensen, de komende dagen, a.s zaterdag en de tijd daarna. Weet wat Nienke op de mooiste plek is waar ze kan zijn, waar ze kan spelen zonder moeite en pijn.
  Voor jullie blijft het verdriet en de lege plek. Het enige wat ik voor jullie kan doen is bidden, dat zal ik ook zeker doen.

  Ontzettend dikke knuffel,

  Simone van der Graaf, Loïs en Jille

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij wensen jullie heel veel sterkte toe met het overlijden van jullie dochter en zusje!
  Wij hebben jullie opgedragen in onze gebeden.
  Heel veel sterkte zaterdag!

  Wim Jannie Jan en Mariëlle van der Wal uit Oldehove

  BeantwoordenVerwijderen
 7. lieve Peter en Cobie,
  We hebben sinds een maand nu jullie blog gevolgd (door Peter en Rina) en ik schrok er erg van toen ik het overlijdensberichtje las.
  Het spijt me erg voor jullie en voor Ruben.
  Veel sterkte en Gods zegen.

  Marieke Pesman, en gezin

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Coby en Peter,
  idd waar we al vanaf augustus bang voor waren en eigenlijk verstandelijk wel wisten, bleef de hoop anders hopen. Zelfs tot het laatste moment! Wat is het allemaal snel gegaan, ongelofelijk. En wat een tegenstellingen, dat Nienke ging kruipen, terwijl ze thuis was om nooit meer naar het zkh te hoeven!

  Nu is het stil in huis, ooverdovend stil! Er is een gat in je hoofd en hart, omdat je niet meer hoeft te zorgen, alert te zijn en nog veel meer. Geen Nienke die je nog fysiek lief kan hebben. Pfff...steeds als ik maar iets van gevoel binnen laat komen, stromen de tranen over mijn wangen. Dit is zo hartverscheurend pijnlijk!

  Ik wens jullie zaterdag heel veel sterkte. Pfff. Hoe zwaar is het wel niet om zo'n klein mandje, met daarin het dierbaarste bezit te moeten leggen in de aarde?!
  Dan kan ik alleen maar zeggen: Onze Hulp is in de naam van de Heer, die Hemel en aarde gemaakt heeft. Die trouw houdt tot in eeuwigheid en niet laat varen het werk van Zijn handen.

  Coby, dit hadden we op onze studentenflat niet kunnen bedenken!

  Zaterdag zullen Erik en ik er zijn!

  liefs,
  Isa

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Coby en Peter,
  Ik las jullie advertentie in de krant. Via facebook kwam ik hier op jullie blog terecht. Ik ben er stil van. Heel veel sterkte, kracht, liefde en geloof toegewenst. Hij is erbij, altijd!
  Groeten van Elin Penninga-Slik uit Assen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beste Peter en Coby,

  Wekenlang hebben we meegeleefd met jullie. Gebeden en gehoopt dat ze beter zou worden. En nu is ze bij haar hemelse vader....
  Wat een enorm verdriet. We wensen jullie veel kracht en de armen van God om je heen om dit verdriet te dragen.

  Sil en Lian de Graaf

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hai Peter en Coby,

  via Grietje ben ik op jullie blog gewezen..
  Wat verschrikkelijk verdrietig dat jullie je kleine meisje nu al moeten missen! Het was en is een prachtig meisje.
  Onze meiden hebben een CD die ze helemaal grijs draaien, ik las jullie blog en moest aan onderstaand liedje denken.
  http://youtu.be/mJG56rLcbYI

  Ik bid jullie heel veel kracht en troost toe voor zaterdag en voor alle moeilijke momenten daarna.

  Marieke Arends-Winter (Gert, Anne-meike en Lise)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Cobie, Peter en Ruben.

  De afgelopen periode is er zo ontzettend veel gebeurd.Maanden lang geleefd tussen hoop en vrees met zoveel emoties.Wat zal de stilte ineens oorverdovend zijn voor jullie.Ik heb diep respect voor de manier waarop jullie de afgelopen maanden hebben ingevuld.Zowel naar jullie kinderen toe als naar de omgeving.Wij mochten deel uit maken van jullie zorgen, verdriet en hoop.Ik denk niet dat het indrukwekkender had gekund.De kaart vind ik echt prachtig. Er past mooi een kaarsje binnenin als hij uitgevouwen staat.Heel veel sterkte als jullie menneke weer thuis komt morgen.De stilte zal weer doorbroken worden. Heel veel sterkte ook gewenst zaterdag. Ik zal er zijn.

  Liefs Els.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie kaart, mooie tekst en een geweldige foto, ik ben er stil van...
  heel veel sterkte aankomende zaterdag en de tijd die daarop volgt.

  Annick

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel erg veel sterkte gewenst bij dit grote verlies! Wat mooi om te zien dat jullie zoveel vertrouwen op God hebben! Hij is er voor jullie, voor altijd. Net zoals Hij er ook altijd voor Nienke is!
  Groet Emma Baanstra (kennis willem en hiltsje)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Coby en Peter,

  Nog 1 dag om Nienke te zien en aan te raken, en dan..nooit meer. Wat moet dat moeilijk zijn.
  Vergis jullie niet in wat Ruben onthouden en begrijpen zal. Hij kan het nog niet duidelijk maken. Maar ook bij hem zullen emoties zijn die hij later pas kan verwerken als hij de taal beter beheerst. Probeer maar eens met ja/nee vragen te peilen.
  Onze Joël was 1 jaar toen mijn vader overleed, hij was erbij. Tot zijn 4e jaar heeft hij zo af en toe een weekje gehad dat hij daarmee bezig was, zelf vroeg om naar de begraafplaats te gaan.. en alle oude mannen die hij tegenkwam opa noemde.
  Misschien kan Ruben iets aan Nienke meegeven? Dit zal hij echt onthouden!
  Bij Joël is het belangrijk dat hij het gevoel heeft ons ergens blij mee te kunnen maken. Ik denk dat je daar Ruben ook een plezier mee doet, zodat hij weet wat hij kan doen voor jullie. Tenslotte ziet hij ook jullie verdriet en wil hij papa en mama blij maken. Hij zal zijn best voor jullie doen. Geniet maar veel van hem.

  Heel veel sterkte zaterdag, wij zullen bidden.
  Erika en Gert van Kempen

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Beste Cobie en Peter
  Gods ondersteuning en liefde toegewenst voor de dag voor morgen en verdere toekomst
  In mn gedachten en gebed ben ik bij jullie
  Verdriet en gemis zal enorm zijn
  Groet NElly

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik wilde even inhaken op jullie "vraag" hoe doen we dat met Ruben.
  Toen onze Jochem overleed, was onze Marijn bijna 2 jaar. Hij kan het zich nog goed herinneren. Onze Lysanne was net 3 en ook die kan sommige dingen nog in detail vertellen. Wij hebben ze toen er "gewoon" bij betrokken, Lysanne koos er voor dat haar lievelings knuffel mee ging in het mandje, dan had Jochem nog iets van haar bij zich. Marijn die heeft een tekening gemaakt, ook die is mee gegaan in het mandje. Marijn heeft er wel veel moiete mee gehad, want op het ene moment was hij nog thuis en toen lieten we Jochem zomaar achter op de begraafplaats. Wij hadden niet door dat dit zo'n indruk op hem maakte. Omdat Jochem vanuit mijn ouders vertrok naar de begraafplaats durfde Marijn niet meer naar mijn ouders, omdat dit de plaats was waar Jochem het laatst gezien was en niet meer terug kwam.
  Hoe leg je een kind uit dat Nienke naar de hemel is en dat het lichaam hier nog op aarde is? Voor ons was dat het moeilijkst uit te leggen. Maar door te zien dat een lichaam niet meer functioneert en dit te vergelijken met iets wat een kind wel begrijpt kun je er misschien verder mee komen. Pak bijvoorbeeld een auto die op batterijen werkt en laat zien dat hij niet werkt zonder batterijen. En trek dan het vergelijk naar Nienke Toe.

  Kinderen in dit verdriet is heel moeilijk omdat zij zich ook nog weg cijferen om het verdriet van hun ouders. Misschien kun je ook de omgeving vragen wat extra te zorgen voor Ruben, voor jullie zal het moeilijk genoeg zijn om het hoofd boven water te houden.

  Heel veel liefde en kracht gewenst, deze zeer moeilijke dagen.

  Anja van Doremalen

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Eric en Vivian Rispens23 december 2011 om 15:53

  Lieve Cobie, Peter en Ruben,

  Wat een mooie kaart en wat een prachtige foto van jullie lieve Nienke!

  Wij wensen jullie, samen met alle familie en vrienden, heel veel sterkte toe morgen bij het afscheid van Nienke. Het zal zwaar zijn en we bidden jullie Gods kracht en zegen toe.

  Veel liefs, Eric en Vivian Rispens

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Veilig in Jezus armen

  Wat een troost,bij het enorme verdriet wat jullie treft.Zo'n prachtig meisje,jullie dochtertje Nienke, ernstig ziek en ook al overleden.Wat een klap.Maar toch,jullie weten jullie gedragen door onze Hemelse Vader.
  Daar konden jullie zelfs van getuigen.
  We hebben veel voor jullie gebeden en bidden jullie voor morgen, heel veel kracht toe.
  Peter,Cobie en Ruben,we bidden dat God de Vader jullie blijft omringen met Zijn liefdevolle trouw en zorg.

  Herman en Hennie v.d. Beek, Drachten

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lieve Cobie, Peter,Ruben

  Schrijven op het blog vind ik een beetje lastig.
  Een kaart is onderweg.
  Heel veel kracht voor morgen. Denk aan jullie en zal er zijn.

  Liefs Elise

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Beste cobie, peter en ruben,
  Gecondoleerd met het verlies van jullie dochtertje en zusje.
  Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
  Netty konings oud collega tzt asten

  BeantwoordenVerwijderen
 22. lieve Cobie en Peter,

  ik wens jullie heel veel sterkte, kracht en geduld tijdens jullie laatste zorg voor Nienke.

  liefs Fatma

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hebben jullie vanmorgen ook die vertroostende glimlach van God gezien? Juist op deze dag, na de storm en regen van de afgelopen dagen, geeft Hij ons het licht en de warmte van de zon!
  We bidden dat jullie dit als troost mogen ervaren en weten dat Hij in alles voor jullie wil zorgen, ook in deze dingen. En gelukkig weet Hij precies wat we nodig hebben!

  Heel veel sterkte vandaag, we bidden jullie de zegen van de Heer toe!

  Henk, Gerdien, Boaz, Evi & Titus

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dag Cobie en Peter en Ruben

  Op deze dag voor Kerst wordt jullie lieve meisje begraven.
  Maar voor Nienke is het ook al Pasen geweest: Christus heeft de dood overwonnen!
  Naast het diepe verdriet is dat de enige troost.

  "wat als aards in 't graf verdwijnt is daar Hemels weer herrezen"

  Mogen jullie je geborgen en gedragen weten in de armen van onze Hemelse Vader.

  groeten van een vriendin van Theon en Heleen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. De hele dag ben ik in gedachten en gebed bij jullie. Wetend dat jullie Nienke deze dag echt los moeten laten. Wat een pijn!
  Ik bid voor jullie, omdat Hij de enige is die jullie kan geven wat je nodig hebt.
  Vandaag schoot me een lied van Stonewashed te binnen. http://youtu.be/OCGmYo4im7E
  Veel sterkte gewenst voor de komende tijd. Dat God jullie overvloedig mag zegenen.

  Hartelijke groet,
  Hanneke Mostert

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Leunie van der Tholen24 december 2011 om 13:50

  Lieve Peter en Cobie,

  Gecondoleerd met het verlies van jullie lieve dochtertje. We hoorden net een stukje van de dienst, van het verhaal over Nienke. Wat knap om er zo open over te vertellen! We bidden jullie God's zegen toe in deze dagen en ook in de dagen die nog komen gaan.

  Leunie en Rikko

  BeantwoordenVerwijderen
 27. "Ik hef mijn ogen, op naar de bergen, vanwaar zal mijn hulp komen"

  Vandaag zijn wij veel met jullie bezig geweest en ik heb veel aan jullie gedacht en voor jullie gebeden.

  Ik hoop dat jullie vandaag Gods aanwezigheid hebben ervaren.

  Heel veel sterkte toegewenst voor in deze moeilijke tijd!

  Jasper en Annemiek Wagenaar

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Lieve Cobie, Peter en Ruben.

  Helaas kon ik op het allerlaatste moment toch niet bij de uitvaart van Nienke zijn gisteren.Ik heb van verschillende collega's echter begrepen dat het zeer indrukwekkend was.Ik wens jullie heel veel sterkte voor nu en voor de komende zware tijd.Onze gedachten blijven bij jullie.

  Liefs Els.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wij kennen elkaar helemaal niet,maar via een gemeenschappelijke kennis weet ik van jullie verdriet en las ik jullie blog. Zo ontzettend veel sterkte toegewenst! Voor jullie en jullie zoontje...

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Via deze weg wil ik jullie heel veel sterkte toewensen. Ondanks dat ik jullie niet persoonlijk ken jullie blog met tranen over mijn wangen gelezen, wat een mooi meisje en wat een verdriet. Wij zijn goede vrienden van Jan en Nynke uit Leeuwarden, en hebben zo wel de verhalen gehoord.
  God's zegen voor jullie 3en.

  Groeten,
  Matthijs, Anne-Wil en Noortje de Vries

  BeantwoordenVerwijderen