woensdag 14 december 2011

In de afgelopen twee dagen hebben we het ongemak van Nienke verder zien toen nemen. Als dit zo blijft dan zullen we binnenkort beginnen met het gebruik van morfine. Voor ons een emotionele stap omdat dit de laatste mogelijkheid is de pijn bij bewustzijn te dempen. 

Dinsdag zou er familie vanuit Gouda langskomen. Aangezien na een week thuis verblijven de muren een beetje op ons afkwamen hebben we op het laatste moment maar besloten naar Gouda te gaan. Dit ging allemaal goed.
Vandaag kwam er familie uit Harderwijk op bezoek. De drie meegenomen kinderen leverden extra gezelligheid en dynamiek, we hebben even genoten van de drukte en afleiding. 
Nienke heeft zich vandaag niet goed gevoeld. We hebben de maximaal toelaatbare hoeveelheid tramadol toegediend maar echt comfortabel is ze nooit geworden. Af en toe krabt/plukt ze over haar buik of houdt ze haar hoofd merkwaardig scheef. 
We zijn bezorgd over de nacht die gaat komen.

Ruben is vandaag weer naar het kinderdagverblijf geweest en heeft het daar naar zijn zin gehad. Ook thuis heeft hij zich vermaakt met zijn nicht en neven. We kunnen niet aan hem merken dat hij zich bewust is van de situatie thuis. Hij speelt en ontwikkeld zich lekker door.



14 opmerkingen:

  1. Sjonge, we kunnen ons zo moeilijk voorstellen hoe dit voor jullie moet zijn. Een beetje indenken wel, maar dit mee te moeten maken en te beleven... Heftig! Goed dat jullie de deur uit zijn gegaan en wat afleiding hebben gezocht.
    Ik heb me wel vaker verwonderd over het feit dat wij zo weinig hoeven te doen aan de ontwikkeling van de kids, het gaat (bijna) allemaal vanzelf. Fijn dat Ruben er nog zo onbevangen in staat.
    En als we dan de foto van Nienke zien; wat een lekker ding! Als je niet beter weet zie je gewoon een vrolijke meid, die zich ook gewoon verder ontwikkelt. Wat moet het jullie een gevoel van onmacht geven, als ze door die helse pijnen heen gaat.
    We huilen met jullie mee, danken jullie voor de mogelijkheid om mee te leven via deze blog en blijven jullie opdragen aan onze God, wat de toekomst ook gaat brengen.

    Veel sterkte!

    Henk, Gerdien, Boaz, Evi & Titus de Graaf

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We blijven bidden voor jullie en voor Nienke. Veel sterkte toegewenst. Zoals een vader die zijn kind omarmt, zo omarmt Hij ook jullie. Hij is een Vader Die vertroost en beschermt en we bidden dat jullie tot rust komen bij Hem. Gods nabijheid en zegen toegewenst.
    Hartelijke groeten,
    Hanneke Mostert-Kleijer

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Peter en Cobie,
    Wat een indrukwekkend verhaal over de weg die jullie als gezin gaan met Nienke. Ook hier kun je alleen maar stil van worden en bidden of God jullie heel nabij wil zijn, ook jullie kleine, dierbare,lieve Nienke. Wat moet het ontzettend zwaar voor jullie zijn. We wensen jullie heel veel kracht, liefde en wijsheid toe. In onze gebeden gedenken we jullie.
    Theon, Heleen, Lina en Minke Vliegenthart

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Peter en Cobie,


    Wij willen jullie veel kracht en sterkte toe wensen en hopen dat jullie toch nog van jullie kleine meisje kunnen genieten,ondanks al het verdriet.
    Wij zullen voor jullie bidden om kracht om dit aan te kunnen.

    Jinke en Hermannus Dunnewind

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je wordt er zo verdrietig van om te lezen dat het nu plots zo snel gaat.
    Hou vol, we denken met zovelen aan jullie, jullie staan niet alleen in deze strijd !
    Heel veel sterkte en moed de komende dagen.

    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jeetje Coby en Peter, Heftig hoor!!
    Het gaat nu ineens zo snel...
    Gelukkig dat Ruben het zo goed doet en er weinig van mee lijkt te krijgen?! Wat moeten jullie door een hel gaan om dit zo met je meisje mee te moeten maken.....ik vraag mezelf telkens af: Waarom??!!
    De rillingen schieten over mijn lichaam. Zo oneerlijk!!!!
    Ik wil jullie laten weten dat ik enorm met jullie meeleef en wens jullie heel veel sterkte voor de (zware) tijd die nog komen gaat...?!

    Groetjes Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Arjan en Annemarie15 december 2011 om 11:36

    Scheepje onder Jezus hoedde ... http://www.youtube.com/watch?v=JQ9DYp22HCI&feature=related

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jullie zijn veel in mijn gedachten. Veel sterkte toegewenst. We bidden jullie Gods nabijbeid toe.
    Lieve groeten,

    Edwin en Josine Simonsz-Kleijer

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat moet het toch erg zijn om je lieve kindje zo te zien lijden. Probeer elk moment met jullie gezinnetje te koesteren en in je geheugen op te slaan. We denken aan jullie en wensen jullie veel kracht toe om deze moeilijke tijd door te komen.

    Liefs, Eveline

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Aernout en Felicia15 december 2011 om 17:32

    Ik heb eerlijk gezegd gewoon geen woorden meer die ik weet te zeggen. Wat moet het toch ontzettend zwaar zijn voor jullie!
    Ik blijf bidden!!!En wens jullie heel veel kracht toe bij alles!
    Groetjes,
    Aernout en Felicia

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Coby,
    Ik weet niet of je me nog kent (HBO-V, vriendin van Marinde)...
    Ik lees jullie blog al een tijdje en we bidden elke dag voor jullie.
    Jullie zijn veel in onze gedachten. Onze kinderen zijn precies even oud als die van jullie (met paar weken verschil). Ik wilde jullie toch ook even persoonlijk heel veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd! We hopen en bidden dat de HEERE jullie de kracht blijft geven om het allemaal vol te houden en deze kostbare tijd goed in jullie op te nemen.

    Groeten, Alette Kippers - Scheppink

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Cobie & Peter,
    Al een tijdje volgen we jullie blog van jullie kleine meid Nienke.En al die tijd niet weten wat wij jullie zeggen willen,want woorden schieten hier te kort.Nu in deze tijd van het jaar, daar waar overal kaarjes branden, met de woorden U zij wellekome.Denk dan dat al die kaarjes voor jullie en zeer zeker voor Nienke branden.Daar waar mensen in deze tijd liefde bij elkaar zoeken, is al die tijd bij jullie die liefde geweest en rond om jullie aanwezig.En door die zelfde liefde kunnen jullie samen met Ruben en Familie deze moeilijk tijd door komen.Hier hebben we ook een kaars aan gestoken voor Nienke en voor jullie om zo op onze manier ons medeleven met jullie te delen.Van hier uit wensen we jullie heel veel kracht toe in deze en komende moeilijk tijd.

    Groetjes Gerry, Malon,Jesper Claessen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Arjan en Annemarie16 december 2011 om 11:04

    Dit lied heeft me vaak steun gegeven op momenten dat ik in de put zat en geen uitweg meer zag en hielp mij mijn ogen weer te richten op Hem:

    http://www.youtube.com/watch?v=vP6Uhl9XRyE

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Via via hoorden we van jullie ontzettend verdrietige situatie. We hebben veel bewondering voor de manier waarop jullie dit dragen en ook anderen laten meeleven. We bidden om veel kracht voor Nienke en jullie als gezin en familie voor alle dagen die nog komen.
    Hartelijke groeten van Huub en Louise Runhaar

    BeantwoordenVerwijderen