zaterdag 10 december 2011


Met Nienke gaat het redelijk. Vandaag heeft ze veel geslapen, af en toe erg bleek gezien en tussendoor gespeeld. Sinds vandaag kruipt ze, dit maakt haar wereld een stuk groter. Hoogtepunt van de dag was het concert van vanavond door Cobie en (gedeeltelijk) Ruben. 'Olifantje in het bos' is wegens aanhoudende aanmoedingen vanuit het publiek een keer of zes ten gehore gebracht.

De mooie momenten laten we graag op dit weblog zien. De moeilijke momenten zijn er ook. Gisteravond had Nienke pijn en het duurde best een tijdje voordat de tramadol druppels begonnen te werken, toen hebben we op het punt gestaan om de morfinepomp aan te sluiten. Dit moment zien we als een punt waarop we onze Nienke langzaam gaan zien verdwijnen........een moment waar we zo bang voor zijn. 



 Nienke ging na 1 liedje weer spelen, maar Ruben bleef erg onder de indruk van de "gitaar"
Even meetrommelen....

13 opmerkingen:

  1. Wat geven jullie een prachtige invulling aan deze zo moeilijke tijd. Wat een indrukwekkende tekst en mooie foto's. Zelfs de kerstboom ontbreekt niet. Wat een warmte stralen jullie uit als gezin.Veel sterkte.

    Liefs Els.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Arjan en Annemarie11 december 2011 om 15:18

    Er was eens een man, kreupel en verlamd, niet in staat om te lopen. Hij huilde. Een andere man kwam bij hem zitten. 'Wat scheelt er?", vroeg de man aan de kreupele. "Zie je dit dan niet?" antwoordde de kreupele, en hij wees naar zijn benen. "Elke dag ellende en pijn, ik kan niet lopen, ik kan nergens heen, ik kan niet staan..."

    "Kom", zei de man. "Help mij je dragen."
    En hij ondersteunde de man zodat deze op zijn benen kwam te staan. De kreupele man ondersteunend, liepen ze naar een veld met graan.

    "Kijk eens omhoog", zei de man. En ze keken, samen naar de zon die straalde aan de hemel. Daarnaast waren wat wolken te zien.
    "God geeft ons de zon en de wolken. Soms is de zon bedekt achter die wolken, en kunnen we de zon niet meer zien. Soms valt er regen uit de wolken. Ook geef Hij voedsel, zoals dit graan. Het heeft zon nodig, maar ook de regen om te kunnen groeien. Door de boer wordt het verzorgd totdat het rijp is om geoogst te worden. Het gewas geeft zo vele gevoede monden en buiken."

    "Jouw kreupelde benen", zei de man, "zijn net als die wolken. Ze geven je veel verdriet en pijn. Maar ook wolken en regen verdwijnen ooit weer. God is net als de zon, die er altijd is, ook al zie je enkel de wolken en de regen nu. De boer zijn mensen die God geeft om jou te helpen, zodat je niet alleen je last hoeft te dragen. Wat jij soms niet meer kunt tillen, daar helpen God en anderen je om je staande te houden. Jij bent het gewas dat zowel de regen, de zon als de boer nodig heeft. God heeft jou gemaakt en zal je in alles voorzien."

    http://www.youtube.com/watch?v=lL05T8nrlSM&feature=related

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke lach en mooie kijkers heeft Nienke.
    Prachtig om de kinderen zo te zien genieten.
    Broer en zus aandachtig naast elkaar naar mama luisteren en kijken.

    Knap van je hoor, wat een kracht Cobie !!
    Ik wens jullie intense, warme en waardevolle dagen toe en dat Nienke van al teveel pijn gespaard blijft.

    Liefs, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  4. We wensen jullie Gods Liefde en Nabijheid toe en bidden tot Hem of Hij jullie de kracht wil geven om door te gaan in deze zo moeilijke tijd. We dragen Nienke, Ruben en jullie op in ons gebed. Sterkte voor jullie en allen die om jullie heen staan.
    Martin & Catrienke, Hendri-Elon-René Boven
    (Drachten)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Arjan en Annemarie11 december 2011 om 23:15

    Ik wilde nog benadrukken dat ik met bovenstaand verhaal uiteraard niet bedoel alsof je zo'n ziekte van Nienke nodig hebt om te kunnen groeien, of dat God met opzet zo'n ziekte zou geven (om voor te zijn dat dit misschienzo opgevat wordt). Ik bedoele meer dat God je alles geeft wat je nodig hebt om wat dan ook in het leven te kunnen dragen, en dat na moeilijke periodes ook weer zegen komt, net als in het leven van Job.

    Vond het een akelige gedachte voor julie Cobie en Peter dat je dit zo zou kunnen lezen, dus vandaar deze post.

    Liefs, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Arjan en Annemarie12 december 2011 om 11:12

    http://www.youtube.com/watch?v=xT3Q0ocEZ-A

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Voor de mama van Nienke....

    http://www.youtube.com/watch?v=-p3e8_XKoRo&feature=youtu.be

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Beste cobie,

    We willen jou en je gezin heel veel sterkte toewensen te komende periode. We bidden dat jullie nog heel wat mooie momenten met elkaar mogen beleven voordat jullie afscheid moeten gaan nemen van Nienke.

    Groetjes,
    Martijn & Annick (Vriendin van Isabella, Je hebt toen mijn kamer in Ede overgenomen)
    Joris, Jasmijn, Sophie, Josephien

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lieve Cobie. Peter, Ruben en Nienke,
    Ik lees nu pas het bericht van een aantal dagen geleden..... Na kleine hoop zo'n gat..... Heel veel sterkte en kracht van onze hemelse vader toegewenst. Waar het bij ons mensen afbreekt, mag het verder gaan bij onze hemelse vader....
    Ik hoop dat jullie nog heel veel en intens kunnen genieten van de mooie momenten met Nienke en als gezin!
    Liefs Margo, Bernhard, Daan en Rik Mollema

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Beste familie,
    Ik ken jullie niet, via mijn zus hoorde ik van jullie dochtertje.
    Diep respect als ik jullie berichtjes lees. Eigenlijk heb ik er gewoon geen woorden voor! Het enige wat ik kan doen is jullie heel veel kracht toewensen en bidden tot God.
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bewondering, is steeds het eerste wat bij me opkomt als we zien welke kracht jullie nog steeds,ergens, vandaan halen om het fijn te maken voor jullie kindertjes.
    We denken aan jullie gezin en nemen jullie mee in gebed.Wat zet Nienke ons als toeschouwer, ontzettend op het verkeerde been als we haar stralende snoetje en haar ,,streken,,zien op veel foto,s! Sterkte,lfs.Maria,roden

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo Peter, Cobie en Ruben,

    Fijn dat jullie via dit weblog zoveel met ons delen. Veel sterkte en kracht toegewenst.

    Clarie Veldkamp

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Zo een beetje vanaf het begin van de ziekte van Nienke heb ik jullie gevolgd. Ik ben van haar gaan houden, lieve Nienke, met haar lekkere bekkie. En wat zullen jullie haar missen! Te weten dat ze niet te genezen was en nu in de hemel is, niet meer pijn hoeft te lijden zal misschien meer vrede in jullie hart geven. Ontzettend veel sterkte!!

    BeantwoordenVerwijderen