woensdag 23 november 2011

Vandaag was een dag met twee gezichten. Nienke werd vanochtend om vier uur overstuur en overgevend wakker. Na het geven van tramadol ging het wel beter met Nienke, maar ze is de hele ochtend onrustig geweest. Om 11:30 uur hadden we een 1 uur durend gesprek met de radiotherapeut waarbij Cobie's vader ondertussen heeft opgepast. Na dit gesprek hebben we nog een poosje bij Nienke gezeten en toen ze sliep zijn wij zelf ook even gaan slapen in het Ronald MacDonaldhuis. Cobie's vader paste ondertussen weer op en dat pakte goed uit. Toen Nienke wakker werd was ze erg vrolijk. De zwelling door het vasthouden van vocht in haar gezicht was ook afgenomen. Rond etenstijd waren wij ook weer in het ziekenhuis en hebben we ook nog van Nienke's goede stemming kunnen genieten. Tijdens het spelen viel ze zelfs in slaap, dit terwijl de laatste keer dat ze niet huilend is gaan slapen misschien wel een maand geleden is.

Het eerder genoemde gesprek met de radiotherapeut was helder en confronterend. Nienke kan bestraald worden als de tumor niet weer is gaan groeien, wat we morgen op de scan bevestigd hopen te zien en er geen uitzaaingen in de longen te vinden zijn. Deze bestraling heeft (ernstige) langetermijn gevolgen maar we willen dit (op advies) toch gaan proberen. De voornaamste langetermijngevolgen zijn aangezichtvervorming en verstoring van de hormoonhuishouding. De bestralingen vinden gedurende 5 dagen per week, 5 weken lang plaats. Op zijn vroegst kunnen we medio december beginnen.

Voorlopig is het resultaat van de scan van morgen behoorlijk bepalend voor het vervolgtraject. De scan staat gepland voor 15:30. Hopelijk krijgen we morgen ook een voorlopige uitslag. We bidden/smeken om een goed resultaat.

De medicatiepaal en alles wat daaraan vast zit
is het meest interessante stukje 'speelgoed' 

In slaap gevallen tijdens het spelen

14 opmerkingen:

  1. We bidden en smeken met jullie mee.

    Lieve groet,
    Rob en Marlies van Hunnik-Kleijer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Peter en Cobie,
    Wat een spanning! we wensen jullie veel steun en kracht toe.
    we bidden voor goede uitslagen.
    Groeten Peter en Renate

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We bidden met jullie mee! Sterkte met het nemen van beslissingen.
    Groetjes Peter, Rina, Eva en Mirthe

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Elke avond brengen we Nienke en jullie voor Gods troon. We bidden dat jullie Zijn kracht en liefde mogen ervaren, dat Hij jullie wil leiden in het maken van keuzes en dat Hij jullie het vertrouwen op Hem wil geven. We wensen jullie Gods onmisbare zegen. Dat Hij voor, achter, boven, onder, in en naast jullie wil staan!

    Hartelijke groet, Hanneke Mostert-Kleijer

    BeantwoordenVerwijderen
  5. We bidden dat jullie heel veel kracht mogen krijgen om deze zware tijd te doorstaan. We bidden dat de artsen wijsheid mogen krijgen om met deze moeilijke situatie om te gaan en ook voor Ruben, dat hij vaak bij jullie kan zijn. We bidden dat Nienke sterk mag blijven en kracht krijgt om deze zware en heftige behandelingen aan te kunnen. We bidden dat ze ook goede momenten met jullie mag beleven, zodat jullie weer op kunnen laden. We bidden of God morgen bij jullie is als Nienke een scan krijgt en dat de uitslag goed mag zijn. We vragen of God jullie blijft dragen in goede en in slechte dagen.

    Houd vol! We denken aan jullie.

    Liefs Jochem en Fatima

    BeantwoordenVerwijderen
  6. We sluiten ons bij bovenstaande mensen aan, we bidden en smeken met jullie mee, ook om heel veel kracht voor jullie om het vol te houden. Jullie zijn steeds in onze gedachten en gebeden.

    Lieve groet,
    Pieter en Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ook wij willen ons graag aansluiten bij het bovenstaande en bidden jullie de kracht toe om in deze moeilijk situatie vol te kunnen houden. fijn dat jullie ondanks alles nog in staat zijn om deze blog bij te houden, zodat we met jullie kunnen meeleven. hartelijke groeten teus en yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wij bidden met jullie mee, iedere dag!
    We vinden het moeilijk om woorden te vinden...
    Heel veel sterkte toegewenst!

    Groeten
    Nico en Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ook wij bidden en smeken iedere dag.
    Heel veel sterkte en kracht gewenst!
    Pieter en Elly Schoon

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat zal vandaag een zware dag voor jullie zijn. Ook vandaag blijven we bidden of God Nienke wil genezen en ook voor het gesprek van vanmiddag.
    Heel veel sterkte voor jullie allemaal!

    Lieve groeten, Herman en Marja, Jarik en Roald

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gods nabijheid op deze zware en moeilijke dag voor jullie.
    Theon en Heleen Vliegenthart

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een zware dagen zijn dit voor jullie. God is erbij. Wij bidden ook met jullie mee. Heel veel sterkte vandaag.

    liefs Riemer en Renske, Nadine en Lodewijk

    BeantwoordenVerwijderen
  13. We bidden met jullie mee!
    Coen en Annemieke Blok

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een enorme spannende dag vandaag!! Ik denk aan jullie en hoop op het beste.
    Heel veel lieve groetjes
    Judith

    BeantwoordenVerwijderen